Met deskundigheid uw belang voorop.

Met contra-expertise staat geen particulier alleen

Brand, rook- en waterschade, inbraak… Het zal u als particulier maar overkomen. De eerste schrik, de emoties wanneer dierbare spullen verloren zijn. U schakelt uw intermediair in of belt rechtstreeks met uw verzekeraar, die vervolgens een schade-expert langs stuurt. Maar wie denkt aan úw belang?

 

Zorg als particulier voor stevig tegenwicht. Goed onderbouwd, op basis van deskundigheid en ervaring zoals wij die bieden. Von Reth contra-expertise voert dit traject graag voor u uit en doet meer dan dat alleen. We helpen u bij uw beslissingen en zijn er juist in die moeilijke eerste tijd. Ons team bestaat uit meerdere specialisten, waaronder bouwkundigen die de schade aan uw woning nauwkeurig in kaart brengen. Wanneer zoveel op u afkomt, staat u er met het team van Von Reth contra-expertise geen moment alleen voor.

 

Veelgestelde vragen omtrent Contra-Expertise

Wat is contra-expertise?

Het woord “contra” dekt de lading niet, het heeft een negatieve betekenis. Contra-expertise staat voor het behartigen van de belangen en optreden als deskundige namens gedupeerde. Wij weten hoe de hazen lopen en wat uw rechten en plichten zijn. Wij overzien met een zakelijke blik de consequenties van beslissingen die direct na de schade genomen moeten worden. Hiermee wordt voorkomen dat u in de hectiek van het moment verkeerde afspraken maakt of toezeggingen doet. Daarom is het erg belangrijk dat u direct na het ontstaan van de schade een contra-expert, lees eigen deskundige inschakelt.

Wanneer een contra-expert inschakelen?

Het is belangrijk om bij een omvangrijke calamiteit of een ingewikkelde schade, waar gespecialiseerde kennis bij nodig is, direct een eigen deskundige in te schakelen.
Uiteraard staan wij u ook bij wanneer u het op een later moment niet eens bent met de bevindingen van de expert(s) van de verzekeraar en/of de schadevergoeding.
Maar voorkomen is beter dan genezen!

Wie betaalt de kosten van contra-expertise?

De gangbare brandpolissen in Nederland geven dekking voor de kosten van een eigen deskundige tot aan de kosten van de door verzekeraar(s) ingeschakelde experts.

 • Wanneer contra-expertise?

  Na schade door brand, storm of inbraak biedt uw verzekering u recht op een vergoeding. Maar ook dan is het nog maar de vraag of u wel écht krijgt wat binnen uw polis is afgesproken. Na een calamiteit wint een verzekeraar zo snel en zoveel mogelijk informatie in over de toedracht en omvang. Waardevolle kennis, die u als particulier niet heeft.

  Met een contra-expertise biedt u tegenwicht aan de bevindingen van een verzekeraar. Toch moet u onze dienstverlening niet verwarren met een second opinion. Hoe eerder we met uw verzekeraar in gesprek kunnen, hoe sneller we kunnen handelen in uw belang. Bovendien is de omvang van een schade juist in de eerste dagen na de calamiteit goed vast te stellen. Wacht dus niet te lang en schakel Von Reth contra-expertise al vanaf het eerste moment in.

 • Meer dan contra-expertise alleen

  Waar doet u als particulier goed aan? Hoe weet u zeker dat u de juiste keuzes maakt? Na een calamiteit is het in alle hectiek fijn te weten dat er een specialist is die gaat voor meer dan contra-expertise alleen. Die voor u het contact onderhoudt met uw verzekeraar, maar ook schakelt met bijvoorbeeld brandweer en politie. Die erop toeziet dat u krijgt waar u recht op heeft en ervoor zorgt dat de afwikkeling correct gebeurt. Von Reth contra-expertise pakt die rol graag voor u op. Veelzijdig, ervaren en deskundig.

 • Waarom Von Reth contra-expertise?

  Na een calamiteit speelt er van alles. Terwijl u mogelijk worstelt met uw emoties, moet u van alles afhandelen. Ga daar als particulier maar aan staan. De experts van Von Reth contra-expertise begrijpen maar al te goed dat u op al dat papierwerk en gedoe niet zit te wachten. Daarom nemen wij dat op ons. We treden naar verzekeraars op als u onafhankelijk deskundige en zijn voor u vertrouwenspersoon. We duiken in clausules, polissen en voorwaarden, maar beseffen dat er ook ruimte moet zijn voor een persoonlijke benadering.

  Betrokken en oplossingsgericht, dat is waar Von Reth contra-expertise voor staat. Schakel ons in na een calamiteit. U heeft recht op contra-expertise, dat is wettelijk zo geregeld en staat expliciet in uw polis.

downloads
Advieslijst opstal inboedelInboedel invullijst: Excel

Soepel, snel en betrokken op elk moment

‘Mijn winkel en woning erboven: alles was in één klap weg, toen in Alphen aan den Rijn twee hijskranen en een brugdeel omvielen. Via via kwam ik uit bij Von Reth contra-expertise, dat vrijwel al het verzekeringswerk voor me heeft afgehandeld. De communicatie verliep soepel, snel én persoonlijk. Ik had geen moment het gevoel als een nummer te worden gezien. Vooral dat laatste vond ik erg prettig.’ - Jamil Heg van Used Products, Alphen aan den Rijn

Verzekeringswerk accuraat afgehandeld

‘Zoals zoveel mensen wist ook ik niet van het recht op contra-expertise. Totdat mijn woning schade door brand opliep, en een familielid mij op Von Reth contra-expertise wees. Gelukkig maar. De experts zijn professioneel, altijd bereikbaar en volgen acties snel op. Ze zijn er écht voor je. Dankzij hun inzet is het verzekeringswerk accuraat en volledig afgehandeld.’ – Jeroen Wilhelm, Purmerend

VERTROUW ALS PARTICULIER OP ONZE CONTRA-EXPERTISE Brand, storm, rook- en waterschade, inbraak… Schade komt altijd onverwachts. Doe na een calamiteit een beroep op de schade-experts van Von Reth contra-expertise. We zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Bel 040-291 80 00 of 033-782 05 40