Waterschade

Waterschade is een van de meest vervelende soorten schade die u kan overkomen. Dat komt met name omdat water in korte tijd forse schade kan aanrichten. Denk bijvoorbeeld aan schade aan het stucwerk, de vloer, het plafond, de badkamers, de toiletten en de keuken van uw woning of kantoor. Vaak is de schade die u met het blote oog kunt zien niet de enige schade. Denk maar eens aan al het water dat onder de vloerplanken en in het isolatiemateriaal wegloopt. Waterschade heeft tot slot ook vaak schimmelvorming als gevolg. Kortom, wanneer u last hebt van waterschade, dan wilt u goed geholpen worden zodat u sterk in uw schoenen staat als het aankomt op verzekeringskwesties.

Oorzaak waterschade achterhalen

Belangrijk is om te achterhalen wat de oorzaak van de waterschade is. Dit kan bijvoorbeeld komen door:

  • Een lekkende leiding
  • Storm en regen
  • Een lek waterbed of aquarium
  • De kraan per abuis open laten staan

Het is van belang om zo snel mogelijk te achterhalen wat de oorzaak van uw waterschade is. Zodra de oorzaak eenmaal duidelijk is, kan er vervolgens direct naar gehandeld worden en zo voorkomt u verergering van de schade.

Verzekerd tegen waterschade?

Afhankelijk van de oorzaak van de waterschade bent u hier tegen verzekerd. In de meeste gevallen dekt een inboedelverzekering of een opstalverzekering (een deel van) de schade aan uw woning of kantoor. Dit gebeurt vaak bij waterschades door lekkages door neerslag of indirecte neerslag. Indirecte neerslag houdt in dat uw woning niet direct door de neerslag aan waterschade leidt, maar doordat er een sloot of de straat waar uw woning in staat overstroomd raakt, waardoor u toch vochtschade kunt oplopen.

Waarom Von Reth contra expertise inschakelen bij waterschade?

Vlak na een calamiteit zoals waterschade is Von Reth contra-expertise er voor u. U moet ons dan ook zien als uw eigen schade-expert, die voor u in kaart brengt welke schade u heeft en mogelijk nog meer zal lijden.

We bieden ten eerste tegenwicht aan de bevindingen van uw verzekeraar, maar betekenen daarnaast nog veel meer dan dat alleen. We zijn uw vertrouwenspersoon, schakelen met instanties en adviseren u bij belangrijke beslissingen.

Kort gezegd zijn we er voor alles wat in die eerste lastige dagen én daarna op u afkomt. Doe een beroep op onze expertise, u heeft er namelijk recht op!

De voordelen van uw persoonlijke contra-expert

Ruime en jarenlange ervaring met contra-expertise

Onafhankelijk van elke verzekeraar, objectief oordeel

Betrokken schade-experts met ieder hun specialisme

Na een calamiteit op elk moment direct bereikbaar

Landelijke dekking, snel schakelen, korte lijnen

Wij bieden meer dan alleen schadevaststellen

Veelgestelde vragen omtrent waterschade

Onder waterschade valt onder meer schade ontstaan door lekkende leidingen, afvoeren, daarop aangesloten toestellen en installaties, maar ook schade als gevolg van onvoorzien binnendringend hemelwater, sneeuw e.d.

Doorgaans dekt uw uitgebreide brandverzekering schade als gevolg van wateroverlast. Als de schade is ontstaan als gevolg van constructiefouten of bijvoorbeeld achterstallig onderhoud dan wordt de waterschade vaak niet vergoed.

Wij adviseren u bij de eerste maatregelen die getroffen moeten worden. Denk hierbij aan het inschakelen van bedrijven voor het verwijderen van het water en het opstarten van het droogproces. Wij brengen na droging de schade in beeld en stellen een schadeclaim met u op. Onderschat de impact van een waterschade niet, de schade is pas na een drogingsperiode goed in beeld te brengen en is vaak afhankelijk van de resultaten van de droging. Juist dan ontstaan de discussies met experts namens verzekeraars.

Waterschade? Neem contact op

Heeft u last van waterschade en heeft u onze hulp nodig? Twijfel dan niet en trek direct aan de bel. We zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar, ook voor vragen of opmerkingen. Wij zijn het beste te bereiken op: 040-291 80 00 of 033-782 05 40. U kunt ons ook een e-mail sturen op: expertise@vonrethexpertise.nl.

Calamiteiten?

24/7 bereikbaar.
Bel 040-291 80 00